نوشتن مقدمه مقاله

اگر می‌خواهید که مقالات تحقیقی‌تان مورد توجه قرار بگیرد و خوانندگان متعددی از آنها استفاده کنند و مقالات تان را بخواننند باید علاوه بر مقوله محتوای مناسب تولیدی به شیوه نگارش هم تسلط کافی داشته باشید.

هر مقاله تحقیقی دارای بخش‌های مختلفی است که برای نگارش استاندارد باید با آنها آشنایی داشته باشید. مقدمه مقاله تحقیقاتی شماست که باعث می‌شود، خواننده تصمیم بگیرد با شما تا انتهای کار همراه شود یا خیر.

اگر متنی که می‌نویسید به درستی، اسلوب یک مقاله علمی و تحقیقاتی را رعایت نکرده نباشد، هم انسجام متن‌تان کاهش پیدا می‌کند و هم به طور نامحسوس به مخاطب می‌گویید که فردی حرفه‌ای نیستید و کارتان از اعتبار چندان قابل توجهی برخوردار نیست.

وظیف بخش مقدمه در مقالات تحقیقی چیست؟

نقش مقدمه در مقالات تحقیقی بسیار مهم است. این بخش از هر مقاله به شما می‌گوید که علت انتخاب موضوع مقاله‌تان برای تحقیق چه بوده است. چرا چنین موضوعی حائز اهمیت است، دلیل استفاده روشی خاص برای تحقیق‌تان چه بوده است و … .

به مقدمه هر مقاله علمی می‌توان به عنوان ابزاری برای پر کردن خلأ میان تحقیقات قبلی مرتبط با موضوع و کاری جدید هم اشاره کرد. یعنی در یک مقاله، در بخش مقدمه از دستاوردی خواهید گفت که خلأ‌های موجود در تحقیقات قبلی در زمینه مشترک را پُر می‌کند.

وظیفه دیگر مقدمه در مقالات تحقیقاتی، این است که به خوانندگان نمایی از اطلاعات پیش‌زمینه را ارائه کند و آنها را برای فرستادن به بستر تحقیق یاری دهد. یادتان باشد که هر پایان‌نامه معمولا دارای بخش جداگانه‌ای است که به آن «مرور ادبیات» می‌گویند. اما در یک مقاله تحقیقاتی، چنینی بخشی وجود ندارد. در عوض، مقدمه مروری مختصر بر تحقیق صورت‌گرفته دارد.

۴ قدم برای آماده‌سازی مقدمه

به عنوان یک قانون سرانگشتی یادتان باشد که تعداد واژگان بخش مقدمه در مقالات تحقیقاتی حدود ۱۰ درصد کل واژگان بدنه مقاله را می‌سازد. اما شیوه نوشتن مقدمه و اصول مرتبط با مقدمه را در ادامه می‌خوانید:

۱.اطلاعات پیش‌زمینه برای خواندن مقاله را در مقدمه بیاورید

در مقدمه هر مقاله تحقیقاتی باید اطلاعات پیش‌زمینه‌ای لازم را در اختیار مخاطبان قرار بدهید و او را هدایت کنید تا بتواند با بستر متنی که قرار است با آن رو به رو شود، آشنایی کسب کند.

یادتان باشد که قرار نیست تمام محتوای جزئی و اطلاعات ریز مقاله را از همان ابتدا به مخاطب عرضه کنید. بلکه باید با زبانی جذاب و جملاتی دقیق، مخاطب را برای ورود به متن آماده نمایید و او را در جریان موضوعاتی قرار بدهید که خواهد خواند. در مقدمه مقالات است که می‌توانید یک خواننده را ترغیب به ادامه خواندن کنید.

۲. اهمیت موضوع مقاله و تحقیق خود را شرح بدهید

در بخش مقدمه یک مقاله تحقیقاتی باید به مخاطب اطلاع بدهید که قرار است با چه چیزی در متن رو به رو شود. یعنی باید تمام تلاش‌تان را به کار بگیرید تا مشخص شود که چرا پروژه تحقیقاتی‌تان ارزشمند بوده است و چه حرف‌هایی برای گفتن دارد.

برای تاکید بر ارزشمند بودن حیطه تحقیقاتی خود بهتر است به ارائه اعداد و ارقام یا حقایقی مستدل برای خوانندگان بپردازید. با این کار نشان می‌دهید که مقاله و تحقیقی که پشت آن در جریان بوده است، حرف‌هایی نوین در بردارد و می‌تواند راه‌کار و مسیری تازه برای رفع یک مشکل یا بسط دادن یک زمینه علمی باشد.

۳. از تحقیقات پیشین در راستای موضوع تحقیق‌تان هم صحبت کنید

مروری بر ادبیات تحقیق در نوشتن مقالات تحقیقاتی به کار نمی‌آید. این سبک از مروها برای نوشتن پایان‌نامه‌ کاربرد دارد. اما در یک مقاله تحقیقاتی هم باید به تحقیقات و پروژه‌هایی که قبل از شما در زمینه موضوع‌تان صورت گرفته است، اشاره‌هایی داشته باشید.

باید به مخاطب بگویید که تحقیقات شما چه تفاوتی با کارهای قبلی انجام‌شده در حوزه مطالعه‌تان دارد و به عبارت ساده‌تر، آیا طرحی نو بنا کرده‌اید یا خیر. البته دقت کنید که همیشه لازم نیست که تحقیقات‌تان از اساس و بنیاد کاملا نو و تازه باشد بلکه می‌توانید در پروژه خود تحقیقات و پژوهش‌های قبلی را با ساختاری جدید تکرار کنید.

۴. مقدمه را با بیان اهداف تحقیقاتی‌تان به پایان برسانید

در جملات آغازین بخش مقدمه در مقالات تحقیقاتی خود به معرفی مطلب‌ و پروژه تحقیقاتی خود پرداختید و از روند کار  و اهمیت آن گفتید. حال در بخش‌های پایانی و انتهایی مقدمه باید به سراغ نتیجه‌گیری بروید و درباره روش‌های به کار رفته در جریان تحقیق و ارزیابی آن روش‌ها برای مخاطبان صحبت کنید.

یادتان باشد که در این قسمت هم نباید به سراغ جزئیات بروید. جزئیات هر مقاله در بدنه و متن اصلی آن عنوان می‌شود و جای آنها در مقدمه مقاله نیست.

در آخر

نکته بسیار مهمی درباره نوشتن مقدمه وجود دارد؛ هر چند که مقدمه، نخستین بخش هر تحقیق است اما لزوما نیازی به آن نیست که قبل از شروع نوشتن بخش‌های دیگر مقاله نگارش شود.

شما می‌توانید، بخش‌های مختلف هر تحقیق را بنا به میل و سلیقه‌تان در زما‌ن‌بندی مخصوص به خود بنویسید. آنچه باعث می‌شود که انسجام بیشتری در متن داشته باشید و بخش‌های مقاله تحقیقاتی‌تان را به خوبی بنویسید، میزان راحت بودن شخص شما به عنوان نویسنده برای نگارش بخش‌های گوناگون است.

پس انتخاب با شماست. هم می‌توانید ابتدا کار نوشتن مقاله را با مقدمه آغاز کنید و هم این امکان وجود دارد که بخش‌های دیگر را بنویسید و بعد به سراغ مقدمه بیایید. شاید حتی نوشتن مقدمه به عنوان بخش پایانی کار به نفع‌تان هم باشد. زیرا این بخش از مقاله، معرفی و مروری است بر آنچه در مقاله خواهد آمد. در این صورت، زمانی که تمام بخش‌ها نوشته شد، دید کامل‌تری برای شرح موضوع در مقدمه خواهید داشت.

چنانچه به نوشتن صحیح بخش‌های مختلف یک مقاله تحقیقاتی اشراف نداشته باشید، ارزنده‌ترین دستاوردهای علمی و تحقیقاتی‌تان هم بدون مخاطب خواهد ماند و دیده نمی‌شود.

برای اینکه شما را به عنوان یک فرد قابل و حرفه‌ای در دنیای علم و تحقیقات بشناسند باید به ابزارهای این حضور هم مجهز شوید. یکی از این ابزارها، آشنایی با شیوه درست و صحیح مقاله‌نویسی علمی است. این روند با تمرین و نوشتن چند مقاله و بررسی نمونه‌ها و الگوهای موفق به راحتی برای‌تان نهادینه خواهد شد.

 

تز آنلاین سامانه تخصصی نگارش پایان نامه | نگارش پایان نامه ارشد | نگارش پایان نامه دکترا

تلفن های تماس : 09184885900 و 09354536070

با تشکر پایان نامه من